Loedermoeders

Mama online! – Poster, storytelling en quotes.

Met mijn twee jongens van 2 en 5 beleef ik heel wat. Ik word de hele week al aangesproken door andere ouders over de driftbui van mijn jongste van alweer een dikke week geleden. Het was me ook een driftbui! Ik denk dat het hele dorp mee heeft kunnen ‘genieten’.

Ik stond die dag bij de basisschool te wachten in de auto en ik zag de bui al hangen. Mijn kleine man had een ochtend op de peuterspeelzaal achter de rug. Even daarna waren we thuis waar we een half uur moesten wachten tot we de grote broer op konden halen.

De kleine broer moest eigenlijk op bed, maar wil niet meer slapen tussen de middag. We rijden even later samen naar de school van de oudste. Je kent het wel. Hij wilde in de auto blijven zitten. Ik wilde graag samen voor het hek wachten bij de basisschool. Hij wilde uit de auto. Even later wilde hij toch weer in de auto. Een kleine discussie loopt helemaal uit de hand. Daarna was het mis. Brullen. Een driftbui.

Wat doe je dan op zo’n moment?

Ik denk aan Jo Frost. Wat stond er ook al weer in dat boek? Ik tel een paar keer tot 10. Je blijft rustig, maar je geduld raakt een beetje op. Andere moeders kijken me aan. Ik heb zo mijn betere momenten.

‘Het duurt te lang… ik sta hier al een tijdje…’

Uiteindelijk heeft de driftbui anderhalf uur geduurd. Ik heb geprobeerd zo min mogelijk aandacht te geven aan dit hele gebeuren. Ik had nog de stille hoop dat mijn schoonmoeder of schoonzus ons konden redden, maar helaas toen ze voorbij liepen veranderde er niets. Soms is het niet anders en kun je niet veel anders doen dan tot 10 tellen. Iedereen blijft je aankijken, je voelt je niet echt happy en je hoopt dat de kinderen zo snel mogelijk uit school komen.

Heel herkenbaar toch?

Het komt ook veel voor in de supermarkt. Ik heb een tijdje geleden ontdekt dat er ook een Engelse term is voor driftbui toen ik ‘#tantrum’ online bekeek. Echt een aanrader! Zo herkenbaar en meestal ook vele malen erger. Respect voor alle mama’s. Stop met vergelijken en doe wat goed is voor jou en je kind.

Ik wil graag een reactie van jullie ontvangen via de e-mail, deze pagina of het Facebookbericht. Herken jij je in dit verhaal, maakt het iets bij je los? Ik ga een aantal posters maken. Hoe leuk is het om je eigen quote op een poster te ontvangen? Stuur dus jouw quote in via het contact formulier of in een reactie online.

Dit was een stukje storytelling van mij. Binnenkort kom ik hierop terug. Ik wil graag nog wat met je delen.

Vanmorgen keek ik op één van mijn favoriete Facebookpagina’s: De club van ontaarde moeders. Er stond een foto op de pagina van een papiertje met tekst die één van de moeders gebruikt als ze gaat douchen. Het is niet te doen! Gewoon even rustig douchen.

Het was zo’n herkenbare gedachte, dat ik er meteen mee aan de slag wilde. Ik heb een poster gemaakt geïnspireerd door deze foto, die je via onze nieuwsbrief gratis downloaden. Je ontvangt helemaal gratis posters over dit thema.

Het is leuk om herkenbare verhalen te lezen of tips te krijgen waar je iets aan hebt. Met EllenSocial wil ik jullie tips geven waarmee je online mensen kunt bereiken. Ik laat zien wat ik kan en waarmee ik anderen kan helpen.

Rode rozen

Moeders zijn veel online. Terwijl we eigenlijk allemaal ‘geen tijd’ hebben om online te zijn toch? Moeders en moeders daar zit ook nog behoorlijk wat verschil in. Ik wil jullie een klein beetje meenemen in de wereld van de mommy bloggers, maar eerst nog een kleine ondernemerstip.

Mommy bloggers gaan viraal

Er zijn veel mommy bloggers, loedermoeders, relaxte moeders en ontaarde moeders die je online kunt volgen. Nu ik me er in verdiep schrik ik van de aantallen. Het zit vooral in de herkenbaarheid van de content die men hier publiceert. Iedere moeder heeft er wel ‘iets’ mee. Zo zijn er ook in het binnen- en buitenland moeders die super veel volgers hebben op bijvoorbeeld Instagram en daar geld mee verdienen. Door kleding of artikelen te promoten in die content. Elke groep heeft weer een eigen onderwerp en specialisme. Een aantal voorbeelden.

Rookie Moms

Niets is zo vermoeiend of angstaanjagend als gloednieuw moederschap. Slaapt je baby ‘s nachts goed? Krijgen ze genoeg voedsel? Zullen de cirkels onder je ogen ooit verdwijnen? Rookie Moms is de blog voor degenen die diep in de loopgraven van het nieuwe moederschap zijn en die alles omvatten, van pasgeborenen tot voorschoolse leeftijd.

Rockin Mama

Rockin Mama begon eenvoudig genoeg: een verpleegster van de NICU en een nieuwe moeder wilden alleen het eerste levensjaar van haar zoon beschrijven. Maar naarmate haar berichten meer aandacht kregen, besefte ze dat ze hield van wat ze deed en wilde ze de blog uitbreiden tot iets meer. Vandaag heeft deze ruimte iets te bieden voor alle moeders, of je nu geïnteresseerd bent in het vinden van glutenvrije recepten of een kindvriendelijke recensie wilt over de nieuwste films in theaters.

Mamavation

Wat doe je als je het gevoel hebt dat je een opvoedadvies hebt om te delen waar niemand anders het over heeft? Je begint een blog! Dat is precies wat Leah Segedie deed toen ze zich realiseerde dat ze andere gezinnen wilde helpen groen te worden. Haar blog is voor iedereen die een schonere levensstijl wil leiden. Ze is hier om eco-wellness in zoveel mogelijk huizen te promoten en heeft een gemeenschap van vrouwen bij elkaar gebracht die klaar staan om elkaar te steunen bij het doen van hetzelfde.

Misschien wil je meer weten of vind je het leuk om me te volgen. Ik kom graag met je in contact. Post je een leuke quote dan maak ik graag een poster voor je! Wie weet spreken we elkaar binnenkort online. Vergeet niet dat er een gratis poster download voor je klaar staat in onze nieuwsbrief.

Groet,
EllenSocial | Social Media Expert.
Facebook | Instagram | Twitter | LinkedIn | Nieuwsbrief | Gratis downloads

Gepubliceerd door Ellen Kruize - Kok | EllenSocial

Communicatieadviseur | Auteur | Social Media | Zodra je met me in gesprek gaat zul je merken dat ik vol zit met ideeën!

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag