Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Zo kom je weer tot rust

Het klinkt zo makkelijk, even tot rust komen. Maar met alle prikkels waar we dagelijks mee te maken krijgen, valt dat niet altijd mee. Maaike Helmer van het online magazine Stressedout.nl vertelt er meer over en geeft tips.

Kun je kort vertellen waarom dit thema zo’n grote rol is gaan spelen in je leven?
“Net als zo veel anderen was ik eigenlijk altijd op zoek naar meer innerlijke rust. Allemaal ontstaan er in onze jeugd bepaalde overtuigingen. Bij mij was dat, vanwege een pestverleden, ‘ik ben niet goed genoeg’. Daardoor zocht ik mijn ‘rust’ eerst vooral in laten zien dat ik wél goed genoeg was: ik had een succesvolle internationale modellencarrière en daarna timmerde ik aan de weg als journalist. Maar mijn drijfveer maakte me kapot. Ik kwam er, onder andere door een burn-out, achter dat ik vooral wilde voldoen aan ‘het perfecte plaatje’. Pas toen ik me dat realiseerde, durfde ik dat los te laten. En te voelen wat mij écht tot rust bracht.”

Copy of FOLLOW ME

Wat maakt het volgens jou tegenwoordig zo moeilijk om nog echt te ontspannen?
“Dat we continu worden uitgedaagd door onze omgeving maakt het zo lastig. Elk moment is er wel iets waarmee we vermaakt kunnen worden. En vermaakt worden is verslavend; we vinden het namelijk heel moeilijk om alleen te zijn met onze gedachten. Je gaat dan ga je als vanzelf malen en piekeren.”

Welke bijzondere dingen ben je tegengekomen in je zoektocht naar rust?
“Dat rust juist in de kleine dingen van het leven zit. Met een boek op de bank, een grappig gesprekje met je kind, rustig kijken naar de maan die aan de hemel staat, even in je eentje in het bos lopen. Daar gaat het ook over in mijn boek NIETS: de tussenmomenten. Die zien we vaak over het hoofd, maar kunnen een bron van rust zijn. We zijn het verleerd om stil te staan en ons te verwonderen. Het overlijden van een vriend was de aanleiding om tot dat inzicht te komen. Toen hij ziek was, focuste hij vooral juist op die kleine momenten samen, iets waar we normaal te vaak overheen kijken.”

De 3 tips van Maaike om tot rust te komen:

  • Zoek het niet alleen groot.
    Realiseer je dat rust vaak in kleine dingen zit. Niet alleen op vakantie, maar júist ook in de kleine momenten dat je bijvoorbeeld thee inschenkt, een fijn parfum ruikt, buiten lammetjes ziet rondrennen.
  • Maak tijd voor rust.
    Het lijkt tegen je intuïtie in te gaan om tijd voor rust in te ruimen. En toch is het belangrijk.
  • Bedenk dat uit rust júist dingen kunnen ontstaan.
    Rust wordt erg onderschat. Wist je dat bepaalde hersenonderdelen pas gaan samenwerken als je níet nadenkt (de default-modus, heet dat)? Op rustmomenten ontstaan vaak de beste ideeën.

Groet,
EllenSocial | Social Media Expert.
Facebook | Instagram | Twitter | LinkedIn | Nieuwsbrief | Gratis downloads

Bron:https://www.flowmagazine.nl/lezen/mindfulness/zo-kom-je-weer-tot-rust.html

Advertentie

Gepubliceerd door Ellen Kruize - Kok | EllenSocial

Communicatieadviseur | Auteur | Social Media | Zodra je met me in gesprek gaat zul je merken dat ik vol zit met ideeën!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s