Doen

Afscheid F.L.A.I.R.

Als de mogelijkheid zich voordoet pak je, je kans.

Het is al enige tijd geleden dat mijn voorganger Janet aan gaf dat ze op zoek was naar een nieuwe docent bij F.l.A.I.R scholingstrajecten. Ik ontving haar bericht en gaf haar in een reactie aan dat ik zelf deze uitdaging aan wilde gaan. Ze reageerde positief en uiteindelijk heb ik de baan bij F.L.A.I.R gekregen.

In mijn functie als docent medische vakken en planning en organisatie heb ik veel plezier gehad. Klassen met veelal volwassen vrouwen (waarbij ik zelf vaak de jongste was) die een totaal ander vak gingen leren en die ik mocht helpen met het leren leren. Ik was vaak de stok achter de deur. Ik gaf ze een aantal tips om ervoor te zorgen dat ze zich de lesstof eigen konden maken. Ik zorgde voor een globale planning.

Als ervaringsdeskundige weet je precies hoe het is om zelf met je neus in die boeken te zitten. Toen ik de opleiding zelf volgde was het naast een veeleisende baan in de apotheek lastig om nog energie op te brengen voor het leren. Het draait allemaal om de mindset. Alle mensen die een opleiding volgen moeten het uiteindelijk zelf doen en deze kans aangrijpen.

Het mooiste was om de transformatie te mogen volgen van deze studenten als mens. Een klas, een opleiding, een mindset, een goed resultaat, een slecht resultaat, complimenten en kritiek veranderen een mens. Ik ben dankbaar dat ik deel uit mocht maken van jullie opleiding.

Voor mij is het tijd om een andere kant op te gaan. Op dit moment zoek ik naar de beste balans en heb ik keuzes gemaakt waarmee ik hoop een goed evenwicht te vinden voor mijn gezin en mijn carrière. Een keuze die voor mij best zwaar was, maar wel opluchting gaf. Voordat ik mijn nieuwe weg in kan slaan moet ik eerst andere opties af sluiten om me volledig te kunnen focussen op nieuwe kansen. Daarom stop ik nu met lesgeven.

Vandaag neem ik afscheid. Bedankt voor de fijne tijd. Een gedicht ter afscheid.

Groet

Ellen Kruize – Kok

Gepubliceerd door Ellen Kruize - Kok | EllenSocial

Communicatieadviseur | Auteur | Social Media | Zodra je met me in gesprek gaat zul je merken dat ik vol zit met ideeën!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag