Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Niet altijd perfect hoeven zijn.

Vijf tips over het mooie van niet altijd perfect hoeven zijn.

Wabi Sabi
Volgens de Japanse levensfilosofie Wabi Sabi schuilt schoonheid juist in het onvolmaakte. Wabi Sabi legt niet de nadruk op het resultaat, maar op het proces. Door jouw hand wordt iets uniek. En omdat het uniek is, zal het onvolmaakt zijn. Tuurlijk is het belangrijk om dingen goed te doen, maar dat betekent niet dat het perfect hoeft te zijn.

Copy of FOLLOW ME (5)
Laat los
Perfectionisme heeft te maken met hoe je gezien wilt worden. Namelijk: als perfect. Onthoud: dat is een onhaalbaar doel. Want je hebt totaal geen invloed op hoe je door anderen gezien wordt – hoeveel tijd en energie je er ook in steekt. En daarmee is die angst voor wat anderen vinden zinloos geworden.

Gewoon gezellig is ook goed

Wil je graag dat je vrienden en/of gasten denken: wat een geweldig gestyled huis! Wat een heerlijk eten! Wat heeft ze dat perfect gedaan! Of is het genoeg als ze het gewoon gezellig vinden? Want dat laatste scheelt je een hele hoop stress in de voorbereiding én tijdens het samenzijn.

Wat komt, dat komt

Fijne instelling in het leven en ook tijdens feesten en partijen: laat het komen zoals het komt. Natuurlijk doe je je best, maar door te proberen een perfecte gastvrouw te zijn, loop je hoogstwaarschijnlijk rond als een gestrest konijn. Niet fijn voor jezelf, en niet fijn voor je gasten. Kortom: laat de dingen gaan zoals ze gaan en vooral: probeer de humor in te zien van dingen die ‘mislukken’.

Neem af en toe een risico

Goed om te weten: als je altijd probeert fouten te vermijden, word je minder flexibel en creatief. Zonde! Laat de controle wat los, en ja, dan zul je misschien weleens een foutje maken. Maar: je komt ook tot nieuwe ideeën en creatieve inzichten.

Groet,
EllenSocial | Social Media Expert.
Facebook | Instagram | Twitter | LinkedIn | Nieuwsbrief | Gratis downloads

Bron: https://www.flowmagazine.nl/lezen/mindfulness/5-tips-om-onvolmaakte-omarmen.html

Advertentie

Gepubliceerd door Ellen Kruize - Kok | EllenSocial

Communicatieadviseur | Auteur | Social Media | Zodra je met me in gesprek gaat zul je merken dat ik vol zit met ideeën!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s