Noodzaak om hashtags te gebruiken – #followme

  • Google v.s. social media
  • Noodzaak
  • 10 tips voor het gebruik van hashtags

Google of social media

Hashtags zijn voor Social media wat SEO is voor Google, namelijk je vindbaarheid. Het is dus van belang dat je de goede hashtags gebruikt. Je kunt op social media zelf aan je vindbaarheid werken en je bent daar ook zelf verantwoordelijk voor. Heeft het zin om hashtags te gebruiken? Verkeer komt tegenwoordig voor een groot deel via social naar je website, dus ja, gebruikt hashtags!

Noodzaak

Als je alleen een foto of afbeelding publiceert en geen tekst dan zijn hashtags je enige mogelijkheid om je beeld in een bepaalde categorie terug te laten komen. Dan is het dus noodzaak om hashtags te gebruiken.

Als ik kijk welke hashtags geschikt zijn doe ik dit altijd vanuit informatie van de klant en mijn ervaring. Hashtag gebruik is per platform anders. Het begon in 2007 bij Twitter. Je kon daar via een hashtag het nieuws over een onderwerp blijven volgen.

Onderzoek

Werk met een plan. Wanneer ik aanschuif om te helpen onderzoeken welke hashtags geschikt zijn begin ik altijd met een inventarisatie. Tijdens deze inventarisatie is het onderzoek naar hashtags altijd een belangrijk onderdeel. Je wil beter gevonden worden. Hashtags helpen daarbij. Na het onderzoek doe ik een voorstel en stem ik samen met de klant af welke # gaan gebruiken.

Wil jij weleens weten welke hashtags geschikt zijn voor jou om te gebruiken en wat hierin handig is online, zodat je beter vindbaar wordt? Neem dan contact met me op ik help je graag op weg.

10 tips voor het gebruik van hashtags

Ik geef je er alvast één. Mijn regel: Gebruik voor een zakelijk account 2-5 hashtags en voor een persoonlijk account kan je er prima meer gebruiken.

Via de nieuwsbrief ontvang je al mijn tips!

Groet,
EllenSocial | Social Media Expert.
Facebook | Instagram | Twitter | LinkedIn | Nieuwsbrief | Gratis downloads

#followme

Gepubliceerd door Ellen Kruize - Kok | EllenSocial

Vrolijk, direct en sociaal vaardig. Hoi, ik ben Ellen. Mijn hart gaat sneller kloppen van de juiste hashtags, een goed werkende en fijn ingestelde Facebookpagina en leuke afbeeldingen op Instagram. Zodra je met me in gesprek gaat zul je merken dat ik vol zit met ideeën!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag