Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Officiële opening – Minikinderbieb Oude Pekela

Kinderen en de Burgemeester openen de Minikinderbieb in Oude Pekela

De Minikinderbieb in Oude Pekela biedt kinderen de mogelijkheid om sneller in aanraking te komen met lezen. Kinderen kunnen vanaf vandaag boeken lenen of langsbrengen.

Een brief aan de Burgemeester

Voor de kinderen in groep 3/4 van basisschool CBS de 7-Sprong was dit een speciale ochtend. Zij mochten de Minikinderbieb openen en hadden de Burgemeester een brief geschreven of hij daarbij aanwezig wilde zijn. In deze brief stond een belangrijke vraag: ‘Als u komt, wilt u dan wel uw ambtsketting om doen?’ Want ja dat hoort erbij als je burgemeester bent. De Burgemeester was er al op tijd en nam ruim de tijd om te vertellen over de ketting.

De officiële opening

De Minikinderbieb was voorzien van een mooie rode strik die symbool stond voor de officiële opening. Samen met één van de kinderen Bram (8) heeft de Burgemeester het lint doorgeknipt. Na dit prachtige moment volgde er een applaus en was er tijd om voor te lezen.

De mooiste Sprookjes

Bram heeft erg veel gedaan en goed geholpen tijdens de voorbereidingen. Boeken repareren, proeflezen en naar de Minikinderbieb brengen. De boeken worden allemaal gekeurd. Tijdens het ‘proeflezen’ is al snel duidelijk geworden dat er één boek heel speciaal voor hem was. Dit boek moest hem worden. Bram mocht het boek uit kiezen dat de Burgemeester zou voorlezen. De Burgemeester las het sprookje over Sneeuwwitje voor uit het boek ‘De mooiste sprookjes’. Na de zin: ‘…En ze leefden nog lang en gelukkig. ‘Heeft de Burgemeester het boek overhandigd aan Juf Gerlinda. Zo kan zij, de klas nog vaker voorzien van mooie sprookjesverhalen.

Leen een boek of geef een boek.”

Ellen Kruize – Initiatiefnemer

Boeken uitzoeken

Dankzij gulle gevers was de bieb al rijkelijk gevuld. We hebben een prachtige collectie. Samen met de juf konden de kinderen meteen een boek uitzoeken om te gaan lenen. Een aantal kinderen hadden ook al boeken mee die ze in de bieb wilden leggen. De medewerkers van de kinderboerderij hadden voor alle kinderen wat te drinken gemaakt en er werd meteen al druk gelezen in de boeken. Alle kinderen kregen als verrassing nog een Jumbo knutselboek cadeau.

Nieuwsgierige wandelaars

Enthousiast kwam er een groep wandelaars onder leiding van Rene Beertema van Pekela Actief langs lopen om de Minikinderbieb te bekijken. De Burgemeester nam na wat foto’s afscheid en de kinderen bleven nog even om hun fruit op te eten. Het was een geslaagde opening. De kinderen nemen de boeken mee naar huis en kunnen ze daar lezen. Na het lezen hopen we natuurlijk dat ze de boeken komen omruilen voor een ander exemplaar.

Boeken geven

Er komen in de aankomende dagen meerdere basisschoolklassen en peuterklassen langs. We hebben hiervoor meer boeken nodig. We zien hun enthousiasme. We moeten onze Minikinderbieb blijven bijvullen. Onze Minikinderbieb geeft kinderen in Oude Pekela de mogelijkheid om meer te lezen of om voorgelezen te worden. Deze Minikinderbieb in de buurt kan een stimulans zijn om nog meer te lezen en naar de bibliotheek te gaan.

Wil jij een impressie van welke boeken er in de ‘omloop’ zijn? Kijk dan op de Facebookpagina van de Minikinderbieb Oude Pekela via onderstaande knop. Wil je ons helpen door een boek te geven? Lees dan verder op onze website hoe je kunt helpen. Neem contact op als je leuke boeken voor ons hebt.

Foto’s

Initiatief

Op 1 juni 2021 nam Ellen Kruize het initiatief voor een minibieb in Oude Pekela, speciaal voor kinderen. De kinderen die de Kinderboerderij in het Hugo de Groot Park bezoeken kunnen een boek lenen of een boek geven. Een minibieb is geen standaard bibliotheek, het werkt een beetje anders.

Minikinderbieb op de radio

Luister hier naar het verhaal over onze Minikinderbieb – Terugluisteren
MINIKINDERBIEB op de radio Programma: De dag vanmorgen 03 – Woensdag
23 2021, 11:38.30 uur


Dit is opgezet in samenwerking met Stichting Kinderboerderij Oude Pekela: Hugo De Grootstraat 79 9665 LM Oude Pekela

Onze Minikinderbieb staat in de Kinderboerderij in het Hugo de Grootpark in Oude Pekela. In de zomervakantie is deze speciaal elke zondag open van 13.30 uur – 16:00 uur. De normale openingstijden staan op de Facebookpagina van de kinderboerderij.

Advertentie

Gepubliceerd door Ellen Kruize - Kok | EllenSocial

Communicatieadviseur | Auteur | Social Media | Zodra je met me in gesprek gaat zul je merken dat ik vol zit met ideeën!